Zdar,
v poslednim tydnu jsem dvakrat resil problem jak drazit po kontru na slaby bez. Typicky partner oflekuje 14+ a druhy souper zdrhne...nejlepe do 2♠ a co ted?
Podle obecnych zasad je flek trestny...jednou trestny, kazdy trestny. No jo, ale to jste pekne v pytli. Pro vyjadreni nejake slusne karty by bylo treba aby byl pobidkovy a co vic asi bych chtel pouzivat i Lebensohla. Pr.:
(1BT) - ktr. - (2♠) - 2BT = lebensohl, co si myslite?? Je to hodne uchylne?
Page 1 of 1
Slaby BT - drazba v obrane co po kontra?
Posted 2006-September-27, 06:29
Kontra pobidkove je dobry, ale potom neoflekujes NT (to uz jde tezko). Z tohoto duvodu by kontra melo zustat trestne (pokud by bylo pobidkove, ma smysl zmenit i kontra na 1NT primo - trestne potom ztraci smysl, kdyz z toho zadarmo skoro vzdycky zdrhnou a my nic nevime).
Lebensohl tu nezni spatne, nevidim zadny duvod proti (ale jeste budu chvili premyslet). Snad jedine, ze to neni uplne typicke a bude snadne to zvorat.
Lebensohl tu nezni spatne, nevidim zadny duvod proti (ale jeste budu chvili premyslet). Snad jedine, ze to neni uplne typicke a bude snadne to zvorat.
Posted 2006-September-28, 01:01
Ja bych se Lebensohla nebal - urcite to nemuze byt mysleno prirozene, partner neni ani jednobarevny, takze ten, co daval kontra, ted bude muset nabidnout nakou barvu... cekam, ze rekne 3 trefy s trilistem a 3 kara bez trilistu trefovyho (kdyz nechce hrat 3 trefy)...
Posted 2006-September-28, 15:57
coyot, on Sep 28 2006, 08:01 AM, said:
Ja bych se Lebensohla nebal - urcite to nemuze byt mysleno prirozene, partner neni ani jednobarevny, takze ten, co daval kontra, ted bude muset nabidnout nakou barvu... cekam, ze rekne 3 trefy s trilistem a 3 kara bez trilistu trefovyho (kdyz nechce hrat 3 trefy)...
Rozhodne je mozne to myslet prirozene!
Jako vyzvu do 3NT (proti slabemu NT se silou za zahajenim).
Posted 2006-October-01, 10:28
Zdar, myslel jsem kontra na utek by melo byt pobidkove....na bez klasicky. Setkal jsem se jeste s pristupem, ktery hraje Zajic (od samcu nebo od Oty nevim),
(1BT) - ktr. - 2♣♦♥ - ktr = trestne (pas by byl forsing)
a od 2♠ vyse pobidkove. Taky se to da. Celkove mi strategie na slaby bez prijdou malo propracovane, navrhoval bych zhruba schema:
zasah: 11-16 velice solidni at uz hrajete cokoliv
kontra pak: 14+ pravidelka nebo 17+ s nepravidelnou
Na zadaku pak zasah: 9-14 a kontra 11+ s pravidelkou nebo 15+ cokoliv
Co si o tom myslite?
a od 2♠ vyse pobidkove. Taky se to da. Celkove mi strategie na slaby bez prijdou malo propracovane, navrhoval bych zhruba schema:
Co si o tom myslite?
Posted 2006-October-01, 23:47
fraba, on Oct 1 2006, 05:28 PM, said:
Zdar, myslel jsem kontra na utek by melo byt pobidkove....na bez klasicky. Setkal jsem se jeste s pristupem, ktery hraje Zajic (od samcu nebo od Oty nevim),
Co si o tom myslite?
Co si o tom myslite?
Resignoval si na moznost soupere flekovat... (aspon tak casto, jako pred tim - s tim ma problem i svoboda)
Posted 2006-October-10, 08:02
Jasne, to je odveky problem, ale cemu das prednost, flekovat soupere, nebo vydrazeni vlastniho zavazku?? JA spise vydrazeni vlastniho zavazku...
Page 1 of 1